SIP Intercom

SIP Intercom

Aan de dag van vandaag is veiligheid ontzettend belangrijk. Echter ervaren steeds meer mensen een onveilig gevoel in hun woning. Dit omdat het regelmatig voorkomt dat mensen slachtoffer worden van een overval of een babbeltruc. Met name oudere mensen zijn vaak het slachtoffer van een babbeltruc. Om ervoor te zorgen dat je dat veilige gevoel weer wel ervaart, kun je gebruik maken van diverse gadgets. Je kunt bijvoorbeeld een videodeurbel ophangen of een camera bij de voordeur laten plaatsen. Door te kiezen voor een videodeurbel of een camera kun je zien weer er voor jouw voordeur staat. Echter is het wanneer je gebruik maakt van een camerasysteem bij je voordeel niet mogelijk om te communiceren met degene die bij jou voor de voordeur staat. Wanneer je dit wel graag wil, kun je beter kiezen voor een intercom. Bijvoorbeeld een SIP intercom.

Wat is een SIP intercom?

Er zijn diverse soorten intercoms op de markt verkrijgbaar voor zowel particulieren als bedrijven. Echter is het communiceren via een intercom niet altijd optimaal. Dit omdat je vaak last hebt van omgevingsgeluiden bijvoorbeeld. Wanneer er iemand voor jouw voordeur staat zullen er op dat moment ook vast en zeker auto’s door de straat rijden, of zijn er kinderen aan het buiten spelen. Het is dan niet altijd mogelijk om degene die voor jouw voordeur staat goed te kunnen verstaan. Hiervoor zijn er speciale intercoms op de markt gebracht. Zo’n intercom wordt een SIP intercom genoemd. Door te kiezen voor zo’n SIP intercom heb je geen last van omgevingsgeluiden en kun je de persoon die voor jouw voordeur staat goed verstaan. Je wil natuurlijk wanneer je intercom aanschaft eerst weten wie er voor jouw voordeur staat voordat je de deur openmaakt. Een intercom systeem wordt ook vaak gebruikt door bedrijven. Zo kunnen leveranciers bijvoorbeeld aanbellen en laten weten dat ze goederen komen lossen.

Intercom voor bedrijven

Voor veel bedrijven is een intercom een uitkomst. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen zomaar toegang heeft tot het bedrijventerrein. Een intercom kun je echter niet alleen gebruiken voor een bedrijventerrein. Een intercom kan nog voor diverse andere doeleinden gebruikt worden. In een kantoorpand kan een intercom ook een uitkomst zijn. Via een intercomsysteem kun je namelijk snel en gemakkelijk communiceren en meerdere collega’s tegelijkertijd bereiken. Ook kun je een intercom gebruiken voor bezoekers. Dan kunnen zij zich eerst melden voordat zij het kantoorpand binnentreden. Ook binnen gevangenissen wordt er veel gebruik gemaakt van intercomsystemen. Wanneer gevangenen in een isoleercel verblijven en hulp nodig hebben of iets willen vragen kunnen zij gebruik maken van een belletje in deze cel. Dit belletje is aangesloten op een intercomsysteem. Wanneer je dan kiest voor een SIP intercom kun je er van verzekerd zijn dat je de gevangene ook goed kunt verstaan op het moment dat hij of zij belt. In een isoleercel klinkt geluid vaak erg hol en galmt het geluid ook vaak. Door gebruik te maken van een SIP intercom heb je van het galmen van het luid geen last.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *